Wandelarrangement 'Hup Effe De Benen Strekken'

Zachtjes knispert het grind onder je schoenen. Het gebied is sterk glooiend, licht bergachtig soms. Al lopend over de oude karrensporen ontdek je de prachtige omgeving van de Bocage Bourbonnais. Dwalend door het landschap met haar prachtige eeuwen oude eikenbomen, langs korenvelden, genieten van vergezichten kom je op plekjes waar alleen de lokale boer nog komt. De crème kleurige Charolais-koeien en de roodbruine Limousin-runderen lopen nieuwsgierig met ons mee. In de verte cirkelen de buizerds hun dagelijkse rondjes boven de akkers. Wachtend op hun prooi. Tegen de vele hagen en struiken van dit typische coulissenlandschap tekenen zich contouren van zich schuilhoudende reeën af. Deze prachtige diertjes zie je met grote regelmaat door de weilanden dartelen. Het landschap is mooi, rustgevend, meditatief zelfs een beetje.

Kom heerlijk genieten met je zelf samengestelde groep vrienden, bekenden of familie tijdens de wandelweek van Le Petit Pauliat. We hebben vijf schitterende dagtochten vanuit ons vakantiedomein en in de nabije omgeving uitgezet. Op de grens van de Auvergne, Limousin en de Berry vind je een enorme diversiteit aan wandelpaden en natuurschoon. Beschreven in de boeken van schrijfster George Sand begeven we ons in haar zo geliefde gebied. Stel zelf je groep samen, er even tussenuit met oude bekenden, vrienden of familie, en kom genieten van de rust, ruimte en gezelligheid.

Programma
Zaterdagmiddag aankomst tussen 15 en 18 uur. Vanaf 19.30 uur serveren we een heerlijk driegangen diner.
Zondag t/m vrijdag vijf losse dagwandelingen in de omgeving.
Woensdag rustdag, deze dag kun je lekker genieten op ons vakantiedomein, een bezoekje brengen aan diverse stadjes en dorpen in de buurt. Een terrasje pikken, een museum bezoeken.
Zaterdagochtend vertrek.

Accommodatie
Je verblijft bij ons op vakantiedomein Le Petit Pauliat in gîte La Janotte en gîte Le Péron op basis van kamerindeling in één- en tweepersoons bedden. De bedden zijn opgemaakt, badlinnen is inbegrepen. Je hebt het hele domein tot je beschikking met jouw vriendengroep. De maaltijden worden geserveerd aan de Lange Tafel in onze, eigenhandig tot sfeervol woonhuis verbouwde, riante boerenschuur. Op ons domein vind je diverse zitjes en een loungeplek om na de wandeling heerlijk met een glas wijn of koud lokaal gebrouwen La Lubie biertje na te genieten. Het prachtige verwarmde zwembad staat tot je beschikking. Loungestoelen staan klaar, leesboekje erbij en relaxen maar.

Maaltijden
Wij verzorgen al jaren table d'hôtes. Eten bij de gastvrouw en -heer aan tafel heet dat in Frankrijk. Felicia bereidt met volle liefde en aandacht iedere dag een heerlijk diner voor jullie. Het menu bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Om 19.30 uur kunnen jullie aanschuiven aan de mooi gedekte Lange Tafel in onze, sfeervol tot woonhuis verbouwde, oude boerenschuur. We nemen hier heerlijk de tijd voor, genieten van elkaar en het moment. Glas wijn, water, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen. 's Ochtends serveren we om 9 uur het ontbijt. Daarna trek je de wandelschoenen aan om hup.... effe de benen te strekken!

Reserveren
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie en om te reserveren.